CDA voorstellen over draagvlakonderzoek fusie aangenomen

01 oktober 2020
CDA voorstellen over draagvlakonderzoek fusie aangenomen | CDA Wijchen

Tijdens de raadsvergadering van 22 september 2020 zijn alle drie de voorstellen van het CDA Wijchen over het draagvlakonderzoek rondom de mogelijke fusie tussen de gemeente Wijchen en Druten aangenomen.

Wat is daarmee bereikt?:

  1. Elke kiesgerechtigde mag zich uitspreken over de fusie tussen Wijchen en Druten. De bewonersenquête wordt niet slechts naar een deel van de Wijchense bevolking gestuurd, maar dankzij ons voorstel naar alle kiesgerechtigde inwoners binnen de gemeente Wijchen;
  2. Ook komt er een duidelijke herkenbare vraag in de bewonersenquête wat inwoners vinden van de mogelijke fusie tussen de gemeente Wijchen en Druten;
  3. Daarnaast staat dankzij ons derde voorstel een extra vraag opgenomen in de bewonersenquête over hoe bewoners op termijn aankijken tegen een grote dorpengemeente in het Land van Maas en Waal.

CDA-fractievoorzitter Björn Derksen hierover tijdens de gemeenteraadsvergadering: “Wij zijn zeer verheugd met de brede steun in de gemeenteraad voor onze voorstellen. Dit is pure winst voor onze bewoners. Tegen hen zeg ik dan ook: Vul het draagvlakonderzoek in en laat uw stem horen, want uw mening telt!”

Meer lezen? Lees hier het hele betoog van het CDA Wijchen in de gemeenteraadsvergadering rondom het draagvlakonderzoek over de mogelijke fusie tussen de gemeente Wijchen en Druten.

CDA voorstellen over draagvlakonderzoek fusie aangenomen | CDA Wijchen