Voorstel CDA Wijchen aangenomen: Adopteer een groenperkje

05 juli 2024

Tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering over de perspectiefnota is een motie van het CDA Wijchen aangenomen om Wijchen nog meer te vergroenen. Dit initiatief  ‘adopteer een groenperkje’ nodigt inwoners uit om actief deel te nemen om onze gemeente nog groener maken. Zulke groenperkjes verfraaien niet alleen onze straten, maar dragen ook bij aan een gezondere leefomgeving en verhoogt de biodiversiteit.

Woordvoerder CDA raadslid Mari van Wanroij zegt hierover tijdens het debat: ‘De ruimte langs onze straten en wegen zijn nog vaak verhard en ogen vaak saai. Wat planten rond een boom, een klein perkje onder het raam of gewoon in de berm. Daarmee wordt het toch veel mooier en het is bovendien goed voor de klimaatadaptatie. Je ziet dit soort initiatieven ook al veel bij andere gemeenten.’

Foto: voorbeeld van een groenperkje

Dit voorstel past in de lijn van het betoog over de perspectiefnota van raadslid Karin Hoogteijling met als motto: ‘kleine moeite, groot effect’. Hiermee doelt ze dat we, ondanks dat we in komende periode moeten opletten met extra investeringen we met kleine initiatieven toch een grote impact kunnen bereiken.