Parkeergarages Wijchen: parkeren, stallen en racen

04 januari 2024

De parkeergarages aan het treinstation van Wijchen en de Oostflank worden volgens het CDA Wijchen niet altijd gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn. Dat is namelijk het dagelijkse, korte parkeren van auto’s. De CDA Wijchen fractie constateert dat er langdurig auto’s zijn gestald in het ondergrondse deel van de parkeergarages. Met zelfs het afslepen van enkele oldtimers tot gevolg.

Ook zijn er geruchten dat daar races met auto’s en motoren plaats vinden. Recentelijk stonden er drie auto’s met grote blikschade in de ondergrondse garage aan de Oostflank ‘geparkeerd’. Dit roept vragen op. CDA-raadslid Björn Derksen hierover: “Wij dienen hierover vragen in bij het college, omdat we willen weten wat hier aan de hand is.”

Foto: Oude gestalde auto’s in onderste laag (-2) van parkeergarage treinstation Wijchen (januari 2024)

Derksen stelt vragen over het langdurig stallen van auto’s in de parkeergarage, wie beslist tot afslepen van de voertuigen en wie opdraait voor de kosten hiervan. Hij wil ook weten wat de regels rondom langdurig parkeren zijn. Björn hierover: “Parkeergarages zijn niet bedoeld als autostalling of plek waar races gehouden kunnen worden. Dit is ongewenst gedrag”, aldus het raadslid. Derksen vervolgt: “In augustus zijn enkele oldtimers de stationsgarage uit gesleept”.

Foto: Afgesleepte oldtimer uit parkeergarage station Wijchen (augustus 2023)

Afgelopen week zijn er weer auto’s afgesleept. Dit keer in de parkeergarage aan de Oostflank auto’s met grote blikschade. Wat is hier aan de hand? Hoe vaak is dit voorgekomen, wie draait op voor de kosten en hoe voorkomen we dit? Dat zijn vragen die wij beantwoord willen zien.”

Foto: Auto’s met grote blikschade in parkeergarage aan de Oostflank (december 2023)

Het college van burgemeester en wethouders dient binnen 30 dagen de schriftelijke vragen van het CDA Wijchen over de parkeergarage te beantwoorden.

Foto: Gestalde auto’s niet gebruikt voor dagelijkse parkeren van treinreizigers (januari 2024)