Raadsleden en commissieleden CDA Wijchen benoemd in gemeenteraad

04 april 2022

Op 30 maart zijn de vijf gekozen raadsleden van het CDA Wijchen benoemd in de gemeenteraad van Wijchen. De gemeenteraadsverkiezingen zijn voor het CDA Wijchen succesvol verlopen met 20% meer stemmen en een zetelstijging naar 5 raadszetels in de komende periode. Daarmee is het CDA Wijchen duidelijk de tweede partij van Wijchen.

Tijdens de installatie van de gemeenteraad op 30 maart leidde dit dan ook tot de benoeming van Björn Derksen, Karin Hoogteijling, Jan Peters Sengers, Marlien Joosse en Feijke Detiger als gemeenteraadsleden.

Foto: Raadsleden CDA Wijchen 2022-2026, v.l.n.r.: Marlien Joosse, Björn Derksen, Karin Hoogteijling, Jan Peters Sengers en Feijke Detiger

Ook de commissieleden Mari van Wanroij en Hilde Cuppen zijn tijdens deze raadsvergadering benoemd. Dit zorgt ervoor dat het CDA Wijchen met 7 personen politiek actief gaat zijn in de gemeente Wijchen.

Fractievoorzitter Björn Derksen hierover: “Dit is een heel mooi moment. Bijzonder eervol om met zo’n leuke en grote groep benoemd te worden door de burgemeester van Wijchen. Het is een afronding van een campagnetijd waarin we als team ons hebben laten zien. Daar ben ik trots op.”

Groepsfoto CDA Wijchen met alle raadsleden en commissieleden

Derksen sluit af: “Momenteel zijn we bezig met besprekingen over het nieuwe college. Dit is nog niet afgerond. Bea Schouten is hierbij onze kandidaat wethouder. Mochten wij in het college komen dan blijven we met dezelfde groep actief in de gemeenteraad en vertegenwoordigt Bea ons in het college.”