De Gelderlander: “CDA de echte smaakmaker in de gemeenteraad van Wijchen”

10 maart 2022

In een artikel in dagblad De Gelderlander is het CDA aangemerkt als de echte smaakmaker in de gemeenteraad van Wijchen. “Die partij heeft zich goed laten zien de afgelopen raadsperiode, door de tanden te zetten in onderwerpen die voor veel Wijchenaren belangrijk zijn. De bebouwing van het Wijchens Meer en de parkeerplaatsen in het centrum zijn de opvallendste.”, aldus de krant.

Ook waren er in de krant complimenten voor CDA-fractievoorzitter Björn Derksen. “Fractievoorzitter Björn Derksen ontpopte zich tot de oppositieleider van Wijchen. Met vasthoudendheid blijft hij bij zijn standpunt, ook als hij daardoor alleen komt te staan. Daar kun je respect voor hebben.”, zo staat in het artikel beschreven.

Björn Derksen in reactie op het artikel: “Wij zijn zeer vereerd met deze eervolle vermeldingen. De afgelopen jaren zijn we succesvol opgekomen voor belangen van bewoners. Dit hebben wij bijvoorbeeld samen met inwoners gedaan bij het behoud van het Wijchens Meer, door het niet bebouwen van de meeroevers. Ook onze gezamenlijke actie met bewoners van Wijchen Zuid ‘Houd Hart van Zuid groen!’ was succesvol. Samen met centrumondernemers zijn wij als CDA Wijchen daarnaast nog opgekomen voor voldoende parkeerplaatsen in het centrum. Ook dat is gelukt.

Dat die zaken nu in een eindbalans over de afgelopen vier jaar in De Gelderlander zo gewaardeerd worden, en wij als de echte smaakmaker in de Wijchense gemeenteraad worden gezien, zijn wij enorm blij mee. Dit geeft geen zekerheid over een goede verkiezingsuitslag, maar het is wel een grote stimulans richting de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart!”, aldus een trotse Björn Derksen.   

Lees hier het volledig artikel in De Gelderlander: Gemeenteraad ‘op rapport’, in Wijchen wordt volop gebouwd aan de toekomst | Gemeenteraadsverkiezingen | gelderlander.nl