Bea Schouten kandidaat wethouder voor CDA Wijchen

23 februari 2022

Het CDA Wijchen heeft bekend gemaakt dat Bea Schouten namens de partij kandidaat wethouder is. Daarmee schuift de tweede partij van Wijchen een ervaren en alom gerespecteerde kandidaat naar voren voor de positie van wethouder in het college.

Bea Schouten vertelt vol enthousiasme over haar overwegingen om zich kandidaat te stellen voor de positie van wethouder in de gemeente Wijchen: “Ik ben erg blij dat het CDA Wijchen mij gevraagd heeft als kandidaat wethouder. Het is een prachtige functie waarin ik mijn ervaring kan inzetten voor onze mooie gemeente Wijchen. Ik verwacht ook profijt te hebben van mijn netwerk in de regio en in de provincie Gelderland. Dat zal zeker helpen om Wijchen nog beter op de kaart te zetten. Wethouder zijn van de gemeente waarin ik al jaren met veel plezier woon lijkt mij geweldig en eervol! Daarom hoop ik op voldoende steun vanuit de kiezers, zodat wij als CDA Wijchen weer in het college kunnen komen.”

Bea Schouten is daarmee de enige vrouwelijke kandidaat wethouder in Wijchen. Het is alweer 6 jaar geleden dat er voor het laatst een vrouwelijke wethouder in de gemeente Wijchen was, destijds Agnes Schaap. Bea Schouten glimlachend: “Het college hoort een afspiegeling van de Wijchense samenleving te zijn, met een vrouw erbij is het meer in balans.

Foto: Bea Schouten

Bea rondt af: “Wij hebben als CDA Wijchen een heel mooi verkiezingsprogramma opgesteld. Ik noem het blijven omzien naar elkaar, het versnellen van de woningbouw, de aanleg van een speel- en klimbos, een sterk en levendig centrum en leefbare dorpen. Daar wil ik me graag voor gaan inzetten!

Bea Schouten heeft 12 jaar in de gemeenteraad van Wijchen gezeten, is 4 jaar Gedeputeerde van de Provincie Gelderland geweest en is nu Statenlid. Tevens zat zij vier jaar in het bestuur van Parochie de twaalf Apostelen en is zij momenteel voorzitter van padel- en tennisvereniging Vormer.

Bea staat op plek 10 van lijst 2 voor het CDA Wijchen. Op 14, 15 en 16 maart kunt u gaan stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen.