Krijgt Wijchen een inwonerspas?

22 januari 2022

Meer minima bereiken met een Pas van Wijchen. Karin Hoogteijling vertelt erover in De Gelderlander vandaag. Uit onderzoek bij andere gemeenten die een dergelijke pas al gebruiken blijkt dat met een pas omgerekend 100 kinderen meer bereikt kunnen worden in de Gemeente Wijchen dan momenteel het geval is. Nu heeft de gemeente een budget per jaar hiervoor uitgetrokken, maar bereiken we niet alle kinderen. Daardoor blijft er elk jaar geld over dat bedoeld is voor kinderen waarbij de ouders het niet heel breed hebben. Alleen al daarom vindt het CDA Wijchen de Pas van Wijchen een goed idee om daarmee 100 kinderen meer te bereiken. Donderdag dienen wij hiervoor een voorstel in tijdens de raadsvergadering van de Gemeenteraad Wijchen. Deze pas biedt daarnaast voor alle inwoners mooie extra’s en geeft Wijchense ondernemers kansen.

Karin Hoogteijling