CDA Wijchen blij met de aanpak veilig buitengebied

07 januari 2022

De gemeente Wijchen wordt voorzien van een Keurmerk Veilig Buitengebied, zo blijkt uit een persbericht dat deze week is verstuurd vanuit de gemeente. Hiervoor gaat de gemeente Wijchen samenwerken met 18 regiogemeenten. In april van het vorig jaar stelde CDA Wijchen hier al vragen over aan het college en riepen we op om hier werk van te maken.

CDA raadslid Karin Hoogteijling hierover: “Goed dat dit opgepakt is door het college. In ons verkiezingsprogramma hameren we ook op het belang van veiligheid en bescherming van onze boeren. We moeten niet naïef zijn,” aldus Hoogteijling.

Zij vervolgt: “Het buitengebied met daarin afgelegen en/of leegstaande schuren en boerderijen vormen ideale vestigingsplaatsen voor de georganiseerde drugscriminaliteit. We lezen er helaas te vaak over in het nieuws. “Bijna Undercover in Gelderland”, verwijzend naar een populaire serie op Netflix. Een gecoördineerde aanpak is daarom echt nodig. Goed dat Wijchen dit nu met de regiogemeenten gezamenlijk oppakt!”