Kieslijst CDA Wijchen bekend: Veel vertrouwde en nieuwe gezichten!

10 december 2021

De kieslijst van het CDA Wijchen voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart is bekend. Het is een lange lijst vol met bekende namen, vertrouwde en nieuwe gezichten verdeeld over heel Wijchen en de dorpen.

Björn Derksen voert de kieslijst aan.In oktober kozen de CDA-leden Björn unaniem als lijsttrekker. Björn woont op de Huurlingsedam met zijn vrouw en twee kinderen. Hij is zelfstandig ondernemer en werkt momenteel voor TenneT aan de energietransitie als projectleider voor Wind op zee projecten. De afgelopen periode zette hij zich als raadslid succesvol in voor het behoud van het Wijchens Meer (niet bebouwen daarvan) en voor het groen houden van Wijchen Zuid.

Op nummer 2 staat Karin Hoogteijling. Zij is woonachtig in buurtschap Wezel en sinds 2018 gemeenteraadslid. Daarin vervult zij met verve de rol van voorzitter tijdens commissievergaderingen. Karin is voorzitter van de 175-jaar bestaande vereniging Harmonie DOV. Dit combineert Karin met haar baan als beleidsadviseur voor UWV.

Jan Peters Sengers is de nummer 3 op de kieslijst. Hij is voor vele Wijchenaren een bekend gezicht. Jan woont midden in de dorpskern van Wijchen en is pensioenjurist bij werkgeversorganisatie AWVN. Hij adviseert daar werkgevers over arbeidsvoorwaarden en de pensioenregeling. Jan is raadslid voor CDA Wijchen sinds 2018. De afgelopen vier jaar heeft hij zich met succes ingezet tegen het bouwen op het Wijchens Meer en voor het behoud van voldoende parkeerplaatsen in het centrum. 

Marlien Joosse vertegenwoordigt op plaats 4 Bergharen op de CDA-kieslijst. Marlien woont al ruim 30 jaar in Bergharen met haar man Kees. Zij hebben samen vier kinderen en twee kleinkinderen. Marlien is adjunct-directeur van de Eerste Stap in Wijchen. Zij vervulde diverse bestuursfuncties bij organisaties in onze gemeente en is actief binnen de gemeenschap van Bergharen. Haar grote hobby is (race)fietsen.  

Nummer 5 is Feijke Detiger. Haar eerste levensjaren bracht Feijke in Bergharen door. Daarna verhuisde zij naar Wijchen. Daar woont ze nu nog steeds. Aan de Tunnelweg woont zij samen met Willem en hun twee kinderen. Feijke begeeft zich regelmatig langs het voetbalveld bij Sc Woezik om haar zoon aan te moedigen en haar dochter danst bij Impuls. Feijke werkt als recruiter in CWZ, het ziekenhuis waar zij ook geboren is, hoe leuk! Feijke heeft fanatiek gezwommen bij Pontos. Verder begeeft zij zich regelmatig in het Wijchense feestgedruis tijdens de carnaval en kermis.

Mari van Wanroij op plaats 6, woont al ruim 30 jaar op de Aalsburg. Mari is actief geweest in het schoolbestuur van De Speelhoeve en wil zich nu gaan inzetten voor de leefbaarheid in alle wijken. Mari werkt als accountmanager op het gebied van (gemeentelijk) vastgoed. Ook is hij commissielid in de gemeenteraad. Daarnaast is hij bestuurslid van de Energiecoöperatie Leur. Op deze wijze wil Mari bijdragen aan het verder verduurzamen van Wijchen.

Op plek 7 staat Rick Huisman. Veel Wijchenaren kennen Rick van zijn winkel Gall & Gall aan het Europaplein. Hij is al 28 jaar ondernemer in Wijchen en is jarenlang bestuurder geweest bij de landelijke franchisevereniging van de slijterij. Rick woont in het centrum van Wijchen met zijn vrouw en heeft twee kinderen. Hij sport bij Atletiek Vereniging Wijchen.

Hilde Cuppen vertegenwoordigt op plaats 8 het oude centrum van Wijchen (De Uilenboom) op de CDA-lijst. In het dagelijks leven werkt Hilde als docent en onderwijsontwikkelaar voor de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daarnaast is zij elke week te vinden op het Hockeyveld van MHC Wijchen en AWC terrein om haar beide kinderen aan te moedigen. De afgelopen vier jaar heeft Hilde zich met veel plezier ingezet als commissielid voor het CDA Wijchen en zal dit de komende tijd blijven doen.

Op nummer 9 staat Bram Hofmans. Hij is voorzitter en actief voetballend lid van sportclub DIOSA in Balgoij. Bram is opgegroeid in buurtschap Lunen en woont daar nu dichtbij op de Huurlingsedam. Hij is zelfstandig ondernemer binnen de advocatuur.

De top 10 van de lijst wordt compleet gemaakt door Bea Schouten. Zij is werkzaam als directeur-bestuurder bij Stichting Welzijn Ouderen Arnhem. Van 2002 tot 2014 is Bea fractievoorzitter en gemeenteraadslid in Wijchen geweest. Daarnaast is zij vier jaar lang Gedeputeerde bij de Provincie Gelderland geweest en is zij nu Statenlid in Gelderland. Bea is in Wijchen bestuurslid geweest van de parochie De Twaalf Apostelen. Momenteel is zij voorzitter van padel en tennisvereniging Vormer. Daarnaast loopt Bea hard bij AVW en tennist zij regelmatig.

De elfde plek is voor Herman Peek. Hij is jarenlang voorzitter geweest van Sportclub Woezik en de Stichting Exploitatie en Beheer van die vereniging. Herman heeft in het verleden als voorzitter Wijkcentrum Achterom mede van nieuw elan voorzien. Op dit moment is Herman actief als voorzitter van het Senioren Ontmoetingscentrum de Villa, want het is voor de senioren in het centrum belangrijk om een eigen plek te hebben om elkaar te ontmoeten en activiteiten te bezoeken. Daarnaast is Herman vrijwilliger in het bakhuis van Leur waar in de historische oven brood en lekkernijen gebakken worden.

Wilbert Bary staat op nummer 12. Tot 2019 was hij bijna 10 jaar docent Natuurkunde op het Maaswaal College aan de Veenseweg in Wijchen. Wilbert is geboren en getogen in Wijchen en woont nu op de Blauwe Hof. Hij is trainer bij Sc Woezik en begeleider bij Okidoki-bouwdorp. Zijn huidige functie is afdelingsleider bovenbouw havo-atheneum-gymnasium bij een middelbare school in de regio Arnhem. 

Lijsttrekker Björn Derksen over de lijst: “Ik ben enorm trots op deze geweldige lijst voor het CDA Wijchen met vele lokale en betrokken mensen. We hebben hier samen hard aan gewerkt. De kieslijst is fors gegroeid ten opzichte van vier jaar geleden. Een lijst met vele bekende gezichten, kwalitatief goede mensen, vertegenwoordigers van de dorpen, maar bovenal mensen met passie voor de Wijchense samenleving. Hiermee gaan wij met een goed gevoel de verkiezingen in en vertrouwen op een mooie uitslag.”

De gehele kieslijst van het CDA Wijchen met 40 personen ziet er als volgt uit: