De pas van Wijchen

09 juli 2021

Een klantenkaart voor alle Wijchenaren

Hoe mooi zou het zijn als we iets kunnen bedenken waarbij onze inwoners, Wijchense verenigingen en lokale ondernemers bij elkaar gebracht worden. Waarbij inwoners uitgenodigd worden om vooral lokaal te kopen en waarbij we inwoners met een kleine beurs financieel tegemoet komen. Waarbij we inwoners stimuleren om lid te worden van een Wijchense vereniging. Waarbij winkeliers en andere uitbaters een lokaal platform hebben om hun producten te promoten. Hoe mooi zou dat zijn vroeg CDA raadslid Karin Hoogteijling zich tijdens de raadsvergadering van donderdag 8 juli af.

Het goede nieuws is dat zo’n systeem al bestaat, vertelde ze er meteen bij. Diverse gemeenten in Nederland hebben een inwonerspas en stimuleren daarmee de lokale economie en bevorderen dat alle inwoners mee kunnen doen aan het volledige aanbod aan activiteiten en verenigingen. Een inwonerspas is feitelijk een nog completere en vernuftiger versie van de cadeaukaart voor minima. Bovendien is de inwonerspas er voor alle Wijchenaren.

Zij riep daarom het college op om de kansen en mogelijkheden, kosten en baten die een inwonerspas voor Wijchen biedt verder te onderzoeken en de raad hierover te informeren. De meerderheid van de raad stond achter dit voorstel. Dus wellicht beschikken alle inwoners straks over de enige echte Wijchense klantenkaart.