Stedenbouwkundig supervisor voor wijk Wijchen-West

29 mei 2021

Het voorstel van CDA Wijchen en Kernachtig Wijchen over een stedenbouwkundig supervisor voor de nieuwbouwwijk Wijchen-West is aangenomen door de gemeenteraad.

CDA Wijchen en Kernachtig Wijchen dienden samen het voorstel in. Zij verzoeken het college te onderzoeken of, naar analogie van de wijk Huurlingsdam, het mogelijk is om ook voor de nieuw te bouwen wijk Wijchen-West een stedenbouwkundig supervisor aan te stellen. Dit gebeurt op een daarvoor geschikt moment in het ontwikkelingsproces van de wijk Wijchen-West.

CDA-raadslid Marlien Joosse diende het voorstel met succes in tijdens de raadsvergadering. Marlien Joosse vertelt hierover: “Het aantrekken van een stedenbouwkundig supervisor heeft in de wijk Huurlingsedam zijn meerwaarde duidelijk bewezen. Mede hierdoor is de Huurlingsedam een zeer geliefde wijk. De wereldberoemde stedenbouwkundig architect Ashok Balotra is in de Huurlingsedam de supervisor die waakt over de totale architectonische en stedenbouwkundige visie van de wijk. Dit is een groot succes gebleken en successen moet je delen”, aldus Marlien Joosse.

Joosse vervolgt: “Wij zijn daarom zeer tevreden dat het college een vergelijkbare supervisor-rol ook voor Wijchen-West gaat onderzoeken, zodat ook deze wijk profiteert van de meerwaarde van een architectonisch supervisor zoals we dat ook op de Huurlingsedam zien. Wij zien nu met nog meer belangstelling uit naar de verdere uitwerking van de bouwplannen voor de nieuwbouwwijk Wijchen-West.”