Wijchens raadslid Björn Derksen genomineerd voor Pieter Omtzigt Cup

21 april 2021

Het Wijchense gemeenteraadslid Björn Derksen is genomineerd voor de Pieter Omzigt Cup. Dagblad De Gelderlander nomineerde hem in de categorie “Betrokken”, vanwege het opkomen voor winkeliers in het centrum en de actie tegen het bebouwen van het Wijchens Meer.

In heel Gelderland bekeek de krant welke politici “kritisch en vasthoudendheid zijn en het hart op de goede plek hebben”. Die politici zijn genomineerd voor de Cup die vernoemd is naar het kamerlid Pieter Omtzigt, die o.a. in de toeslagenaffaire liet zien over deze kwaliteiten te beschikken.

Het dagblad omschrijft de nominatie van CDA Wijchen raadslid Björn Derksen als volgt:

“Björn komt op voor de winkeliers in het centrum van Wijchen nu de politiek het aantal parkeerplaatsen er wil verminderen. Hij wist eerder een groot punt te maken van eventuele bebouwing van de oevers van het Wijchens Meer, waar liefst zeshonderd (!) bezwaarschriften tegen binnenkwamen.”

Derksen geeft aan vereerd te zijn met de nominatie en blij te zijn dat deze belangrijke onderwerpen, zoals het behouden van het Wijchens Meer en voldoende parkeerplaatsen in het centrum, nu ook regionaal erkenning krijgen. Hij blijft zich hier als raadslid voor inzetten.