500 raamposters ‘Wij zijn tegen bouwen op Meer!’ opgehangen

21 oktober 2019
500 raamposters ‘Wij zijn tegen bouwen op Meer!’ opgehangen

Je hebt ze de afgelopen weken vast wel voor de ramen zien hangen; Grote raamposters voor het behoud van het Wijchens Meer en tegen bebouwing hiervan. 

Het CDA Wijchen startte deze posteractie tijdens een van haar bijeenkomsten aan het Wijchens Meer. Inmiddels prijken 500 posters op de Wijchense ramen. 

Naast de 650 zienswijzen die tegen de plannen zijn ingediend en de 3.000x getekende petitie ‘Handen af van het Wijchens Meer’, is dit ook een manier voor Wijchenaren om duidelijk te maken dat zij tegen bebouwing op het Wijchens Meer zijn.

CDA-fractievoorzitter Björn Derksen hierover: “We zijn deze raamposter-actie gestart om bewoners van Wijchen een andere mogelijkheid te geven hun mening over het behoud van het Wijchens Meer te uiten. Hier bleek veel animo voor te zijn. Wij hebben deze 500 raamposters op aanvraag van bewoners door heel Wijchen weggebracht. Uiteraard zijn veel raamposters bij de appartementen aan de Oostflank te zien, maar er zijn ook opvallend veel raamposters gebracht naar bezorgde bewoners op de Blauwe Hof, Aalsburg, Diepvoorde, Hoogmeer, Ververt en het Centrum,” aldus Derksen. 

Björn Derksen vervolgt: “Het onderwerp leeft enorm in Wijchen. Het is een misvatting om te denken dat alleen bewoners die direct op de mogelijke bouwwerken aan het Wijchens Meer gaan kijken tegen deze plannen zijn. Breed door Wijchen heen zijn bewoners hierop tegen. Mede door de raamposter-actie heb ik veel Wijchenaren over dit onderwerp gesproken en gezien dat ook bewoners die ver van het Wijchens Meer af wonen faliekant tegen deze plannen zijn.”

Derksen benadrukt tot slot de uniekheid van deze actie: “Het is toch uniek dat buiten verkiezingstijd 500 grote posters met zo’n duidelijke boodschap voor de ramen in heel Wijchen hangen? Wanneer gebeurt zoiets nu?! Dit geeft wel aan hoe belangrijk het is dat wij als gemeenteraad tegen bebouwing op de oevers van het Wijchens Meer gaan stemmen.” 

Op 29 oktober 2019 beslist de gemeenteraad definitief over het bestemmingsplan ‘Tussen Kasteel en Wijchens Meer’ tijdens de openbare raadsvergadering om 20.00u in ‘t Mozaiëk.

500 raamposters ‘Wij zijn tegen bouwen op Meer!’ opgehangen