CDA Wijchen geniet (nog) van het Wijchens Meer…

04 september 2019
CDA Wijchen geniet (nog ) van het Wijchens meer - Wijchen=

Binnenkort wordt het bestemmingsplan voor het project ‘Tussen Kasteel en Wijchens Meer’ vastgesteld. Het in mei gepresenteerde bestemmingsplan maakt bebouwing op drie plekken aan de oever en op het Meer zelf mogelijk. De fractieleden van CDA Wijchen vinden dat het Wijchens Meer moet blijven zoals het nu is en steken hun mening niet onder stoelen of banken. De komende periode voeren zij actie om alle Wijchenaren hierover te informeren.  

Met grote borden in de straten en langs het Wijchens Meer, online campagnes en krantenadvertenties maken zij hun boodschap duidelijk: ‘Behoud het Wijchens Meer!’. En niet alleen de CDA-fractie denkt hier zo over: “Ruim 650 inwoners verspreid over heel Wijchen hebben zienswijzen ingediend tegen dit plan. Een groot deel hiervan gaan over de bebouwing op het Meer”, stelt CDA-fractievoorzitter Björn Derksen. “Dit signaal vanuit de samenleving moet zwaar meewegen. Als CDA Wijchen gaan wij de komende periode actievoeren om bebouwing aan en op het Wijchens Meer te voorkomen.”, aldus Derksen.

Björn Derksen vervolgt: “Wij willen ook graag het Kasteel en Meer met elkaar verbinden, maar daarvoor is geen bebouwing aan of op het Meer nodig. Bebouwing aan het Meer tast de prachtige, natuurlijke en rustige omgeving aan. Zeker als het over een bouwwerk op het Meer gaat van 400 m² en dat wel 5 meter hoog kan worden. Dit bederft niet alleen het uitzicht maar zorgt ook voor overlast, juist ook als het over horecavoorzieningen gaat. Geluid draagt ver over water”.

Het CDA Wijchen heeft hierover in mei al vragen gesteld aan het college. Uit de antwoorden van het college blijkt dat bebouwing op het Wijchens Meer niet is te voorkomen zonder schadeclaims. CDA-raadslid Björn Derksen hierover: “De geruststellende woorden van de wethouder blijken nu niet veel waard. Door het omgekeerd aanbesteden is het Wijchens Meer nu overgeleverd aan marktpartijen. Daardoor is bebouwing hierop nu zeer waarschijnlijk.”

Op 31 oktober 2019 wordt definitief beslist over het bestemmingsplan tijdens de raadsvergadering in ‘t Mozaiëk. Björn Derksen: “We hopen op veel steun voor onze actie vanuit de bevolking, zodat uiteindelijk andere politieke partijen ook voor het behoud van het Meer gaan stemmen.”

 

CDA Wijchen geniet (nog ) van het Wijchens meer - Wijchen=