Aanpak Knooppunt Bankhoef topprioriteit

13 maart 2018

Wij voor Wijchen

CDA Wijchen: Aanpak Knooppunt Bankhoef topprioriteit

 

Stond u vandaag ook weer vast bij Knooppunt Bankhoef?!

De aanpak van de files bij Knooppunt Bankhoef heeft hoge prioriteit voor het CDA Wijchen. Het is een proces van de lange adem, maar de CDA-fractie geeft niet op!

In mei 2013 was het CDA Wijchen de eerste die raadsvragen stelde over de files na de opening van de tweede brug bij Ewijk (Tacitusbrug). Daarna heeft de fractie van het CDA Wijchen er mede voor gezorgd dat dit fileknooppunt in het provinciale programma van CDA Gelderland kwam. Dit heeft als resultaat dat er provinciaal geld is vrijgemaakt voor maatregelen.

CDA-lijsttrekker Björn Derksen hierover: “We zijn blij met de maatregelen die mede door onze lobby op provinciaal niveau nu financieel mogelijk zijn. Dit is een begin, maar hier stoppen wij niet! Deze maatregelen zijn goed en noodzakelijk, maar zijn niet voldoende om de files op te heffen. Daar hebben wij ook het Rijk voor nodig”, aldus Derksen.

Derksen voegt hier aan toe: “Vaak wordt er gesproken over de meerwaarde van partijen als het CDA ten opzichte van partijen die alleen in de Wijchense gemeenteraad actief zijn. De meerwaarde zie je nu echt op zo’n dossier als Bankhoef. In dit soort dossiers heb je partijen met provinciale en landelijke binding heel hard nodig in de gemeenteraad. Dan krijg je eerder dingen voor elkaar. Een partij die alleen in Wijchen actief is, heeft namelijk geen directe aanspreekpunten op provinciaal en landelijk niveau.”

Björn Derksen vervolgt: “Samen met de andere lokale, landelijke partijen in de Wijchense gemeenteraad (VVD, PvdA en D66) houdt het CDA Wijchen dit punt continu onder de aandacht in de Tweede Kamer. Wij hebben over Bankhoef recent ook met Kamerleden van het landelijke CDA gesproken.

We zullen op korte termijn het fileknooppunt Bankhoef niet oplossen, maar we doen er wel alles aan dat binnen onze mogelijkheden ligt als lokale politiek in Wijchen. We houden de druk erop: Een proces van de lange adem…!”

Bron: CDA Wijchen

Foto: “File Top-10!”  Bron: Telegraaf 12 maart 2018