Otto van Verschuer over zijn eerste weken als Statenlid

01 februari 2018

Wij voor Wijchen

Otto van Verschuer over zijn eerste weken als Statenlid

Otto van Verschuer volgde in december Martin Thus op als lid van Provinciale Staten van Gelderland. Hij doet verslag van zijn ervaringen in deze eerste weken.

Otto van Verschuer: ‘Ik had er eerlijk gezegd niet meer op gerekend om lid te worden van de Provinciale Staten van Gelderland. Hiervoor ben ik 15 jaar actief geweest zijn in de gemeentelijke politiek van Wijchen, eerst als commissielid en daarna 5 jaar als lid van de raad. Mijn laatste kunstje was meedoen aan de campagne voor de Provinciale Staten, maar door een “onverkiesbare plaats “ kon ik mij opmaken voor een “normaal” burgerlijk bestaan. Dat leek aardig te lukken tot ik begin december gebeld werd of ik toch nog zitting wilde nemen. Ik heb er niet lang over na hoeven denken en heb mijn eerste maand er nu op zitten. Ik moet zeggen het is geweldig leuk en ook weer zo’n andere wereld dan de gemeentepolitiek. Ik verbaas mij nog iedere dag over de dynamiek, de onderwerpen en vooral de goede sfeer in de fractie.

Over ruim een jaar zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en ik hoop dat ik in die relatief korte tijd mijn steentje nog kan bijdragen aan het welvaren van het CDA en de provincie. Ik zal mij gaan bezighouden met dossiers die te maken hebben met Bereikbaarheid en Openbaar Vervoer in nauwe samenwerking met collega Kees van Baak.

Voor wie mij niet kent, ik ben 58 jaar en woon in Leur, een van de kerkdorpen van de gemeente Wijchen, ben getrouwd met Liesbeth en samen hebben we 1 dochter en twee zonen. Ik ben opgeleid als commercieel econoom aan de Hanze Hogeschool in Groningen en werkzaam geweest in diverse commerciële functies in het bedrijfsleven. Sinds 2005 ben ik oprichter en eigenaar van organisatie-adviesbureau Sales Consult, gespecialiseerd in de commerciële ontwikkeling van mensen en bedrijven. Daarnaast ben ik oprichter en mede-eigenaar van een zoogkoeienhouderij met 100 Aberdeen Angus runderen, een zeer exclusief Schots vleesras.

Bron: cdagelderland.nl Otto van Verschuer