CDA Wijchen wil schoolgebouw SamSam terug op de politieke agenda

22 januari 2018

Wij voor Wijchen

CDA Wijchen wil schoolgebouw SamSam terug op de politieke agenda

Afgelopen week verschenen berichten in de media over mogelijke sloop van De Speelhoeve. Het CDA Wijchen stelt hier vragen over. “Dit komt omdat in de berichten vanuit het college niets staat over het gebouw van de oude Samsam-locatie op de Kraaijenberg”, aldus Karin Hoogteijling kandidaat raadslid voor het CDA Wijchen.

Hoogteijling vervolgt: “Minder dan twee jaar geleden sloot basisschool Samsam haar deuren en ging een groot deel van de leerlingen naar De Speelhoeve. Nu vernemen wij uit de media dat het Speelhoeve-gebouw mogelijk rijp is voor de sloop. Een deel van het oude Samsam-gebouw wordt nu gebruikt als dependance van De Speelhoeve. Daarom is het logisch dit deel ook bij het onderzoek te betrekken.”

Volgens het CDA Wijchen is het een gemiste kans als de mogelijkheden van het Samsam-gebouw niet meegenomen worden in het onderzoek naar De Speelhoeve.

Daarom stelt het CDA Wijchen de volgende vragen aan het college:

 

  • Welke schoolgebouwen worden in dit onderzoek meegenomen?
  • Hoe betrekt u de beschikbare capaciteit van leslokalen en schoolgebouwen van de dependances van de Speelhoeve, waaronder het voormalige Samsam-gebouw, in dit onderzoek?
  • Hoe verhoudt dit onderzoek zich tot de totale capaciteit aan leslokalen en schoolgebouwen in heel Wijchen?

Bron: wijchen.nieuws.nl