CDA Wijchen: provinciale regeling voor woningbouw Bergharen en Batenburg?

12 januari 2018

Wij voor Wijchen

CDA Wijchen: provinciale regeling voor woningbouw Bergharen en Batenburg?

De provincie Gelderland heeft een regeling ‘Steengoed benutten’ waarbij het mogelijk is subsidie te krijgen voor bouwprojecten die bijdragen aan de ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid. Dit biedt mogelijk kansen voor woningbouw in Bergharen en herontwikkeling van de schoollocatie in Batenburg, maar ook voor bijvoorbeeld de Kraanvogelstraat en het Mawi-pand. Het CDA Wijchen heeft hierover vragen gesteld in de laatste raadsvergadering.

CDA-raadslid Elaine van Haren stelde aan de wethouder de vraag welke  kansen deze provinciale regeling biedt voor de gemeente Wijchen. Uit de antwoorden blijkt dat de gemeente onderzoekt welke projecten voor de regeling in aanmerking komen. Elaine van Haren is tevreden en houdt de vinger aan de pols: “Als landelijke partij in de gemeenteraad zijn er directe lijnen met de provincie Gelderland. Mede hierdoor zijn wij op de hoogte van de regeling. Wij  zien hierin kansen voor bouwprojecten in Wijchen en de kerkdorpen. Daarnaast biedt de regeling mogelijkheden voor het opknappen van het Mawi-terrein en de Kraanvogelstraat.”

 

Marlien Joosse, inwoner van Bergharen, en kandidaat raadslid voor het CDA Wijchen tijdens de verkiezingen in maart (positie 5) ziet ook kansen in de provinciale regeling: “In de komende periode moeten wij er voor gaan de provinciale subsidie binnen te halen. Het is goed woningbouw in de kleine kernen van Wijchen te bevorderen. Mocht ik in de gemeenteraad gekozen worden dan is bouwen in de kernen een belangrijk persoonlijk speerpunt.”

 

 

CDA-lijsttrekker Björn Derksen en Marlien Joosse bij de St. Jan Baptistschool in Batenburg.

 

 

 

Bron: wijchensnieuws.nl