CDA Wijchen: Lijst gemeenteraadsverkiezingen bekend!

29 november 2017

Wij voor Wijchen

CDA Wijchen: Lijst gemeenteraads-verkiezingen bekend!

Het CDA Wijchen gaat de gemeenteraadsverkiezingen in met een kandidatenlijst bestaande uit bekende gezichten, een goede mix aan kennis en ervaring, afgevaardigden uit Wijchen en haar kernen. Met een paar verrassende gezichten.

Lijsttrekker Björn Derksen over de lijst: “Ik ben enorm trots op deze geweldige lijst voor het CDA Wijchen! We hebben hier samen hard aan gewerkt. Een lijst met vele bekende gezichten, kwalitatief goede mensen, een perfecte mix, vertegenwoordigers uit de kernen, maar bovenal mensen met passie voor Wijchen. Hiermee gaan wij met een goed gevoel de verkiezingen in en vertrouwen op een mooie uitslag.”

De lijst ziet er als volgt uit:
Björn Derksen
In september kozen de CDA-leden Björn Derksen unaniem als lijsttrekker. Hij voert de lijst aan.
Karin Hoogteijling
Gevolgd door Karin Hoogteijling, zij heeft het landelijk talentenprogramma van het CDA gevolgd en is een gewaardeerd lid van de gemeenteraad. Daarnaast is zij voorzitter van Harmonie DOV en in het dagelijks leven senior adviseur voor overheden.
Jan Peters Sengers
Jan Peters Sengers op plaats 3 is voor vele Wijchenaren een bekend gezicht. Hij is centruminwoner en werkt als jurist en fiscalist voor een grote werkgeversorganisatie. Hij was de afgelopen acht jaar penningmeester en voorzitter van Caritas Wijchen. Hij is als werkgroeplid betrokken bij het Centrum Management Wijchen.
Joop Wassink
Op de 4e plek staat Joop Wassink. Hij is woonachtig op de Huurlingsedam en zelfstandig ondernemer aan de Wintertaling waar hij een advocatenkantoor heeft. Joop zit al enige tijd in de gemeenteraad en heeft daarbij de portefeuille Ruimtelijke Zaken.
Marlien Joosse
Marlien Joosse vertegenwoordigt op plaats 5 Bergharen op de CDA-lijst. Marlien is adjunct directeur van de Eerste Stap in Wijchen, bestuurslid van de Bibliotheek en is actief binnen de gemeenschap van Bergharen.
Herman Peek
De 6e plek is weggelegd voor Herman Peek, hij is jarenlang voorzitter geweest van Sportclub Woezik. Hij was recentelijk nog verantwoordelijk voor de aanleg van de hernieuwde kunstgrasvelden. Herman heeft daarnaast, als voorzitter, de afgelopen jaren Wijkcentrum ‘t Achterom van nieuw elan voorzien.
Raimond Peters
Raimond Peters, afkomstig uit één van de oudste families van Wijchen, staat op nummer 7 op de CDA-lijst. Hij is servicemanager op het Koning Willem I college en heeft voor Kerkeveld/Huurlingsedam wijkcentrum De Brink mede op poten gezet.
Bram Hofmans
De top 8 van het CDA Wijchen wordt compleet gemaakt door Bram Hofmans. Hij is voorzitter en actief voetballend lid van sportclub DIOSA in Balgoij. Daarnaast is Bram zelfstandig ondernemer binnen de advocatuur. Bram is opgegroeid in buurtschap Lunen.

Eerste 20 kandidaten
De eerste 20 kandidaten van het CDA Wijchen bestaan verder uit: Hilde Cuppen, Arno Roelofs, Roel Vlootman, Wil van den Broek, Gerard Hendriks, Elaine van Haren, Gerbrand Pekel, Herman Sterenborg, Maron Cornelissen, Paul Groenen, Piet de Bruijn en Rob Loeffen.

Bron: wijchen.nieuws.nl